Spuricid Surface medence fertőtlenítő útmutató

Klór nélküli korszerű ember, környezetkímélő, fertőtlenítő adalék koncentrátuma

spuricid medence fertőtlenítő és kezelő adalék
Átlátszó, majdnem színtelen folyadék, melyhez nem kell PH értéket állítani. Bármilyen lúgos, savas környezetbe hatékony a medence tisztán tartásában, baktérium, vírus, és gombás lerakódások ellen.

Röviden kifejezve szinte klórmentes változatban sem romlik meg a fürdővíz, a medencében lévő forgatott víz! Mennyisége a kezdeti tiszta vízhez számított 0.00002- 0,00005 részarány, azaz egy köbméter vízhez csupán 0.2-0,5dl=20-50 ml Spuricid Surface szükséges.
Utókezelés a víz terhelésétől függ. Hány személy, milyen higiéniával, intenzitással visz be a vízbe kórokozót, izzadságot, hámrétegegeket, egyéb szennyeződést. Átlagos 2 felnőtt, két gyermek család egy 9m3-es medencébe kezdeti 1,8-2 dl-t adalékolunk. Majd szükség esetén, ha a víz illata nem friss, csak akkor a kezdeti dózis 50%-át, azaz 90-100 ml-t kezelünk utána, azaz 10ml/m3. Az alapkezelés egy nyári szezont kibír, 3-4 hónap májustól augusztus végéig. A párolgási víz utántöltését nem kell figyelembe venni!

A vízben lévő szennyeződések fizikai kiszűrése nem a SPURICID SURFACE feladata. Azt keringető szivattyúval kell megoldani, a lebegtetett fizikai szennyeződés, mint a rovar, homok, agyag, zavarosságát.
Továbbá, magasabb kockázati tényező, a medence 37-41 fokos felfűtése, ahol hamarabb elszaporodnak a baktériumok. Ezt azzal is megoldhatjuk, hogy a felfűtési fázisban a medencét nem takarjuk le. Szabadon kiszellőztetjük. Természetesen a medence párolgóvizét, valamint a homokszűrő rendszerek visszamosási vizét pótoljuk, de három hónapon belül a fertőtlenítés további adalékolása nem szükséges.
Túladalékolás az emberi bőrre hámlasztó, viszkető hatású lehet egyes személyeknél. Ezért szükséges betartani a mennyiségi maximum szabályait. Továbbá ne kombináljuk további egyéb más klóros adalékkal. (pelyhesítő használata megengedett)
A medence vizét, ha vasas fúrt kútból töltik fel, nem ivóvíz minőségű hálózatiból, akkor a szokásos módon barnás kiválás tapasztalható. A vasas víz fizikai tisztására nem alkalmas a fertőtlenítő szer.
Azt más módon kell megoldani a vastalanítást.
További tapasztalatok szerint a medence vize enyhén habosabb lesz a kezeléstől, mely van, akit zavar, hogy pár másodpercig a csobbanásoknál buborékképzés tapasztalható. Ekkor lehet használni bármilyen habosodás-gátlót, azaz habgátlót, az ajánlott mennyiségbe.
A Spuricid Surface minden medence felületet kímél, nem fakítja, nem marja szét, mint a klóros kezelésnél. A víz zöld algás, fekete penészedési folyamatot visszafordítja, akkor is, ha már látszik a medencébe a színéről a gomba.

A szer környezet és emberkímélő azért, mert nagyon kis részarányba kell használni. Sőt ivóvíz kezelésére is alkalmas a meghatározott arányba. Ez nyilván a parányi részarányok mellett értendő! Ez itt ennek a használati utasításnak nem feladata részletezni, csak jelzés értékkel közöljük.

 

Kisújszállás,

SZAKI Kft.
Farkas Kálmán
fejlesztőmérnök

 

 

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0