Spuricid Biomist fertőtlenítő hatás mechanizmus

Prológ:

Célunk, hogy korábbi gazdag adalékolási sűrítményből keletkezett tapasztalati ismereteket alkalmazva gyors, hatékony, emberre nem káros (aldehid, klór, nehézfém-mentes) módszert dolgozzunk ki, mely bevethető nagyon egyszerűen a koronavírus elleni harcba. Ugyanakkor olcsó, mindenhol elvégezhető módszer legyen. Semmilyen felületen ne mutasson agresszív maradandó nyomot.

Alapkoncepció:

Kétoldali támogatási elven működő vírus, baktérium, gomba elleni fertőtlenítés alap mechanizmusa a Lonza Bardac 2280 hatóanyaga és a Spuricid Surface. Az első humán védelmi vonal, mely aktívan roncsolja mind hármat, de kizárólagos módon az embert megtámadó baktériumokat, vírusokat, gombákat.  Szakirodalom szerinti hatásos növényi olajok oldatában van a második védelmi vonal megalkotva. Hozzáadásra került egy olyan aktív támogató kelátképző, hatásfokozó burokrendszer, mely szinte önállóan is fertőtlenítő jellegű. Továbbá fokozza a felületen való terülést. Egyrészt antisztatikus hatása miatt, melyet láthatunk, tapasztalhatunk a felületeken, mert portaszító képessége szembe ötlő a kezelések után.

Világszinten elismert, bevizsgált fertőtlenítő hatások a szakirodalomban egyértelműen bizonyító jellegűek, mind a felhasznált növényi olajoknál, mind a Lonza gyártmánynál.

Hatás mechanikai módszereket, pld, a permetezést felcseréltük a szokásos mesterséges módszerekről egy korszakalkotó új, meleg-ködös eljárásra. Bár bevált a Lonza terméke azért, ezt a minimálisra csökkentettük ennél az eljárásnál.  A SZAKI Kft. a permetező légáram elosztás helyett meleg-ködként tovább bontjuk a hatóanyag cseppecskéket, lebegtetve azokat, hogy egyenletesen, be tudjon hatolni, minden eldugott felületi helyre. Páraponti hőmérsékletet érintve egyenletesen vonja be a felületek, mintegy piko részecskére bontva a hatóanyagot. (molekuláris, és atomi szinten). Ehhez járul hozzá az alkalmazott, szuperfolyósító technológia, mely a részecskék elektromos töltésének átkonfigurálási folyamatának pozitív mellékhatása! Ezt a speciális nyomású kazán, egyedi hőmérséklet tartománya biztosítja. Mindezt fokozza a kelátképző burok tömegének hőtároló képessége, hiszen a meleg-köd hőmérséklettől függően 1-2 órán át felfelé száll a zárt térben, majd a részecskék hűlési folyamata közben süllyed, rátapad minden elérhető felületre, még a szekrények belsejébe is behatol. A felületre érkezéskor még növényi burkot láthatunk a SPURICID SURFACE hatóanyag körül.

Gyártási eljárás során további újdonság, hogy a terpénolajok, és maga a SPURICID SURFACE hatóanyaga egy molekula-szaggató, valamint egy ultrahangos ütköztető, keverő eljárással, több apróbb részecskére bontjuk, ezzel még növényi alkotók izomerjeinek számát is jelentősen meg tudtuk növelni. Ezután statikus bontódás következményeként egyenlő töltöttségű potenciál szintre bomlik a köd és terül, szétoszlik a felületen, tehát nem hagy maga után, fedetlen területet. Szembe az eddigi alkoholos permetekkel szemben, ahol csak a felület 30-40%-át éri a hatóanyag, és egyszeri jelleggel. A vírus, baktérium roncsolódásához megteremtünk egy olyan környezetet, melyben 15perc alatt létrejön a folyamat, valamint az új vírus megérkezésével egyidőben mindet hatástalanítja, gátolva azt, az aktív beépüléstől. Többletként jellemző, hogy a SURFACE BIOMIST tapadó képességénél fogva a felületet nem tudja elhagyni sem az aktív, sem az inaktív vírus.

SPURICID BIOMIST lényege pont az, hogy hosszú ideig a felületen maradjon, és terpénolajnak megfelelő tulajdonságánál fogva aktívan védi a felületet a bármikor érkező vírussal, baktériummal, gombával szemben! Mindig készen áll a védelemre. Gomba gátló hatása, főleg a fungicid jellegű megelőzéseknél fejti ki hatását. A már gombás felületeknél kevésbé hatásos, többszöri kezelés szükséges. Ezért erre a funkcióra preventív tulajdonságként tekintünk.

További előnye, hogy a LONZA által igazoltan hatásos SPURICID SURFACE szarvasmarha törzsű koronavírusra is fertőtlenítő, azt elroncsoló hatást fejt ki. Olyan dózist alkalmazunk, hogy nano eloszlásban elegendő lenne a folyadékba juttatott 0.2% hatóanyag is, de a fejlesztéseknél a hosszan tartó folyamatos terpénpárolgásra is figyelemmel kellett lenni, ezért emeltük a 0.5%-ra a dózist. A növényi kelátképzőt pedig megtripláztuk. Ezért is széles szortimentizációt alkalmazva, minden igényt kielégítően eredményes a SPURICID BIOMIST.

Mindezek figyelembe vételében kijelenthetjük egyszerű módon, hogy a Lonza hatóanyag megkívánt két és félszeres aránya ellenére a folyadék csupán 1/200-at részét képezi a BIOLÓGIAI hatóanyaghoz képest. A nagyobb rész természetes növényi alkotókból (főleg terpének, ketonok) tevődik össze, melynek részaránya 99.5%. Ezért tekinthető biológiailag lebomló, ember és környezetbarát terméknek a SPURICID BIOMIST.

Egyszerűsített fertőtlenítő munka a következő:

1.- Megvizsgáljuk milyen nagyságú területre, légtérfogatra, tagolt felületre fogunk ködöt alkalmazni.

2.- Megtervezzük a bekapcsolások, a ködképzés helyét idejét, kijuttatott ködképző folyadék mennyiségét. (pld. 12m-es busz 2x30mp. 20, és 30ml a jármű közepén, végén).

3. Behatási idő 15 perc klímaberendezés járatással együtt. Azonban a lehetőségeinkhez mérten, ha a lezárt buszt még van módunk 2-3órát pihentetni, nagyobb a biztonság! Pld este lekezelve a járművet, és reggeli indításnál többszörös védelmet élveznek az utasok.

Kisújszállás,   2021.04.06.                                                                                      Farkas Kálmán

SZAKI Kft. fejlesztőmérnök

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0