Hírek újdonságok


Spuricid Surface medence fertőtlenítő (használati útmutató)

Klór nélküli korszerű ember, környezetkímélő fertőtlenítő adalék koncentrátum. Átlátszó, majdnem színtelen folyadék, melyhez nem kell PH értéket állítani. Bármilyen lúgos, savas környezetbe hatékony a medence tisztántartásában, baktérium, vírus, és gombás lerakódások ellen.
Röviden kifejezve szinte klórmentes változatban sem romlik meg a fürdővíz, a medencében lévő forgatott víz! Mennyisége a kezdeti tiszta vízhez számított 0.00002 részarány, azaz egy köbméter vízhez csupán 0.2dl=20ml Spuricid Surface szükséges.
Utókezelés a víz terhelésétől függ. Hány személy, milyen higiéniával, intenzitással visz be a vízbe kórokozót, izzadságot, hámrétegegeket, egyéb szennyeződést. Átlagos 2 felnőtt, két gyermek család egy 9m3-es medencébe kezdeti 1,8-2 dl-t adalékolunk. Majd szükség esetén, ha a víz illata nem friss, csak akkor a kezdeti dózis 50%-át, azaz 90-100 ml-t kezelünk utána, azaz 10ml/m3. Az alapkezelés egy nyári szezont kibír, 3-4 hónap májustól augusztus végéig. A párolgási víz utántöltését nem kell figyelembe venni!

A vízben lévő szennyeződések fizikai kiszűrése nem a SPURICID SURFACE feladata. Azt keringető szivattyúval kell megoldani, a lebegtetett fizikai szennyeződés, mint a rovar, homok, agyag, zavarosságát.
Továbbá, magasabb kockázati tényező, a medence 37-41 fokos felfűtése, ahol hamarabb elszaporodnak a baktériumok. Ezt azzal is megoldhatjuk, hogy a felfűtési fázisban a medencét nem takarjuk le. Szabadon kiszellőztetjük. Természetesen a medence párolgóvizét, valamint a homokszűrő rendszerek visszamosási vizét pótoljuk, de három hónapon belül a fertőtlenítés további adalékolása nem szükséges.
Túladalékolás az emberi bőrre hámlasztó, viszkető hatású lehet egyes személyeknél. Ezért szükséges betartani a mennyiségi maximum szabályait. Továbbá ne kombináljuk további egyéb más klóros adalékkal. (pelyhesítő használata megengedett)
A medence vizét, ha vasas fúrt kútból töltik fel, nem ivóvíz minőségű hálózatiból, akkor a szokásos módon barnás kiválás tapasztalható. A vasas víz fizikai tisztására nem alkalmas a fertőtlenítő szer.
Azt más módon kell megoldani a vastalanítást.
További tapasztalatok szerint a medence vize enyhén habosabb lesz a kezeléstől, mely van, akit zavar, hogy pár másodpercig a csobbanásoknál buborékképzés tapasztalható. Ekkor lehet használni bármilyen habosodás-gátlót, azaz habgátlót, az ajánlott mennyiségbe.
A Spuricid Surface minden medence felületet kímél, nem fakítja, nem marja szét, mint a klóros kezelésnél. A víz zöld algás, fekete penészedési folyamatot visszafordítja, akkor is, ha már látszik a medencébe a színéről a gomba.
A szer környezet és emberkímélő azért, mert nagyon kis részarányba kell használni. Sőt ivóvíz kezelésére is alkalmas a meghatározott arányba. Ez nyilván a parányi részarányok mellett értendő! Ez itt ennek a használati utasításnak nem feladata részletezni, csak jelzés értékkel közöljük.

Kisújszállás,
SZAKI Kft.                                                                                       
Farkas Kálmán                                                                                                                      
fejlesztőmérnök

Medence fertőtlenítés kezdőknek, és profiknak

Nyilván, aki először vásárol élmény medencét, annak meggyűlik a baja előbb-utóbb a víz minőséggel. Pláne, ha több személy is használja rendszeresen, például egy vidéki fogadóba. Erre megoldás a környezet, és emberbarát SPURICID SURFACE.
medence

Mi a probléma a víztisztaság megőrzésében? Az, miszerint a közelmúltig nem tudtak lépést tartani a fertőtlenítőszerek gyártói az igényekkel, és az egyszerűséggel. Sok vegyi bonyolult kezelést képtelenek elsajátítani az emberek. Mert nem vegyészek. Nem értik, hogy meddig hatásos a klór! Mikor kell újra kezelni, mennyit, és mikor kell PH visszaállítót alkalmazni, vízkeménységet szabályozni és miért. Ha mindent jól csinál a medence tulajdonos, akkor mégis bezöldül, zavarosodik a víz! Mindezek mellett az ilyen elavult vízkezelésnek korlátai vannak, ugyanis irritáló, bőrszárító, sőt allergiaokozó a klór, valamint az egyéb vegyi anyagok. Markánsan szólva mérgező.


Erre fejlesztett ki a Lonza svájci gyógyszer alapanyag gyár, és a magyar SZAKI Kft. egy közös terméket. SPURICID SURFACE a legkorszerűbb technikai vívmány. Egy komponens és kész! Immunis a PH-ra, vízkeménységre, és minden más körülményre! Családi medencéknél tavasztól őszig egy kezelés kell! Persze nagyobb terhelésnél talán még egy utókezelés is szükséges. Szuper hatékony koncentrátum, mert 1000 literenként csak 0,5-3dl kell a vízhez képest. Azaz tízezrelékről van szó, 0,005%-0,03 %. 1 m3-ként 0,5-3dl.Névtelen

Airjet jakuzziknál a habzás elkerülése végett habzásgátló szükséges, hydrojet-nél ez nem áll fent. Minden EU szabvány szerinti bevizsgálásnak megfelelt. Sőt Angliától Törökországig a közfürdők jelentős hányada is ezt a hatóanyagot alkalmazza klór helyett. Mondhatjuk, világviszonylatba bizonyított a termék. Megnyugtatóan környezet, és emberbarát vízfertőtlenítő szer. Persze más egyéb felületeknél is használható, hiszen a ECHA szerint PT2 , PT4 típusú termékeknél is hatásos.

A múlté a drága vízfertőtlenítés, használja bátran a Spuricid Surface –t. Részletes tájékoztató, árak és vásárlás a spuricid.hu honlapon lévő webshop-ban található.

Kisújszállás, SZAKI Kft. 2022.03.22.

Spuricid Surface a medencék vizének klórmentes fertőtlenítője

spuricid icon 50x50px 05

 

A múlté már a klórlúg, és a PH visszaállító sav használata a fürdő vizeknél. A PT2 szerinti engedély arról szól, hogy a medence fürdővizek tisztán tartására is alkalmazható ez a legkorszerűbb módszer.

A Spuricid Surface klórszag nélkül kellemes közérzetet biztosít. Nem engedi hosszú időn keresztül a víz megromlását, algásodását, nem tenyészik benne rovar, csibor, szúnyoglárva stb.

Megelőző jellegű koncentrátum, mely a sav-lúg egyensúlyt nem borítja fel. Semmi más egyéb vegyszer nem szükséges a használatakor! Természetesen a víz minőségén, hőmérsékletén is múlik a felhasznált adalék mennyisége! Nagyon kis mennyiség elegendő. Ez általában a 0,05-0,1 liter/m3 + bármilyen habzásgátló között változik.

Nem károsítja a berendezéseket, szivattyút, csöveket, medence falát, stb.

A természetes friss víz illatát kölcsönzi! Nem káros a bőrre, hiszen ezrelékes mennyiségbe kell adalékolni a vízhez. A hatékonyságot egyedülálló módon speciális LONZA (svájci) kelátképző fokozza.

A legzordabb körülmények, nagy terhelés között is,  2-3 hetente elegendő az újra kezelés. Nagy térfogatú házi medencéknél 4-5 hetente elegendő az újra kezelés, adalékolás.  Ha mégis szeretné a tulaj, keverhető a hagyományos szerekkel, de teljesen felesleges. Még a só-bontó eljárás sem kell a használata mellett. Továbbá nem zavarja az UV fertőtlenítő rendszert sem.

Az autó fertőtlenítése Spuricid Biomist köddel

SPURICID BIOMIST Fertőtlenítő melegköd szérum kiszereléseink

Spuricid Biomist kiszerelések:

Spuricid Biomist kiszerelések

SPURICID SURFACE lakossági kiszerelések

Spuricid csoportkép

SPURICID riport az Újnéplapban

uj neplap 03.10 4

SPURICID BIOMIST melegköd már elérhető fertőtlenítő technika akár lakások számára is!

 A működés után:

IMG 4235

SPURICID BIOMIST bioköd gép működés közben

A működés után:

Működés után

Bemutatkozik a SPURICID márkacsalád

Spuricid termékcsalád

Cégcsoportunk újabb termékeit fejlesztjük, mutatjuk be ezen a honlapon. Csaknem 30 éves hagyomány szerint, kis térfogatú adalékokat fejlesztünk. Sikerünk titka az utolérhetetlen minőség! Ezért volt kézenfekvő, hogy 2020 év eleje óta új célok szerint munkát adjunk fejlesztő csapatoknak a koronavírus adta problémák megoldására. Ha már erre a célra anyagokat, technológiát fejlesztünk, miért ne gondoljunk hosszú távra, évtizedekre előre. Ha a járvány veszély elmúlik, a termékeinkre akkor is szükség legyen! Az egészséghez való jog szerint az első célkitűzések, hogy három területtel kezdünk. Fertőtlenítő hatású szereken belül 1. felület-fertőtlenítő 2. légtér bioköd fertőtlenítés, 3. fertőtlenítő egyben ápolókrém.

Küldetésünk

viprex logo footer

A világon elismert LONZA Svájc, és a Szaki Kft. közös terméke. Ritka felületfertőtlenítés egyike, mely a 2019-ben megjelenő járvány ellen is bevizsgált. Magyarországon gyártja, forgalomba hozza, magyar viszonyokra alkalmazza SZAKI Kft. Minden eddiginél konkrétabb, hatásosabb, szigorúan kiterjedten tesztelt-bevizsgált humán termék. Az Európai fejlesztések csúcsminősége.

Kapcsolat

Titkárság / webshop:

Telefon  +36 (20) 325 1916
Address  info[kukac]spuricid.hu
Location  5310 Kisújszállás, Kórház u. 1/a